Heb je het idee dat het energieverbruik in jouw huis veel hoger is dan dat het zou moeten zijn? Of ben je benieuwd naar wat je in jouw huis allemaal kunt doen om energie te besparen? Meld je dan nu aan voor een energiescan t.w.v. €50,- uitgevoerd door KempenEnergie. De gemeente Bergeijk heeft 110 energiescans ingekocht bij KempenEnergie en stelt deze ter beschikking aan inwoners die aan de slag willen met het energiezuinig maken van hun woning.

Energiescan

Bij een energiescan komen de energiegidsen van KempenEnergie bij je thuis om een inventarisatie te doen van de energetische kwaliteit van je woning. Zo wordt een analyse gemaakt van het verbruik van gas, elektra en warm water en er wordt gekeken naar hoe de woning is geïsoleerd en of de ventilatie op orde is. Aan de hand van de uitkomsten ontvang je gelijk een aantal tips en aanbevelingen om energie te besparen.

Klimaatdoelen

De gemeente Bergeijk kan met behulp van binnengehaalde rijkssubsidie 110 huiseigenaren gratis helpen met het besparen van energie. Want weer 110 huishoudens die bezig zijn met duurzaamheid, is weer een bijdrage aan het klimaat en onze klimaatdoelen. Hiermee maken we samen de gemeente Bergeijk steeds duurzamer.

Aanmelden voor een gratis energiescan vol = vol
 

Andere duurzame projecten

Ook dit jaar heeft de gemeente Bergeijk een subsidieregeling voor energiebesparende en duurzame energieopwekkende maatregelen en gaan we ons richten op een stimuleringsproject voor het verduurzamen van sociale huurwoningen waarbij o.a. de traditionele verlichting vervangen kan worden door ledverlichting. 

Laatste nieuws...

  • Van 31 januari tot en met 25 februari 2022 wordt de Molenstraat in Riethoven afgesloten voor autoverkeer. Het betreft het gedeelte vanaf de komgrens in Riethoven tot aan de brug bij de N69 waar in de bermen ca. 70 bomen worden geplant. 
  • Voor de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups willen we in totaal 200 extra nestkasten beschikbaar stellen aan inwoners van Bergeijk.
  • Heb je vragen over scheiden met kinderen? Dan kun je terecht bij Centrum voor Jeugd en Gezin+ (CJG+) de Kempen.