Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Bergeijk. Die twee zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2019 van start ging. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Bergeijk. 

Dansen, fietscross, scouting, volleybal, waterskiën… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Bergeijk sinds 2019 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Bergeijk ontvangen.

“Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus wethouder Stef Luijten. “Op de website www.sjorssportief.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we er ook komend schooljaar weer een groot succes van kunnen maken.”