Gemeente Bergeijk is in samenwerking met ANWB en Cordaad Welzijn gestart met de vervoerservice ANWB AutoMaatje Bergeijk. Omdat Bergeijk de 25ste gemeente in Noord-Brabant is die de samenwerking aangaat met de ANWB is hier op maandag 14 november op feestelijke wijze bij stilgestaan. Zo was gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen (Mobiliteit) aanwezig bij de aftrap op het gemeentehuis en was mevrouw Toos Wijnen de eerste inwoner die gebruik maakte van dit initiatief. Zij ontving uit handen van wethouder Marko van Dalen en Nikki van de Moosdijk (Cordaad Welzijn) de eerste deelnemerspas. 

Wethouder Marko Van Dalen:

“Met deze vervoersoplossing zorgen we ervoor dat mensen die minder mobiel zijn kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij. Een doktersbezoek, een bezoekje aan een winkel, een partner bezoeken in het verzorgingshuis of een ritje naar de kapper, de kaartclub of een markt kan al een hele opgave zijn en daarom vind ik dit een zeer waardevol initiatief.” 

Van links naar rechts: Nikki van de Moosdijk (Cordaad Welzijn), Toos Wijnen, wethouder Marko van Dalen, Janique Huijbregts (ANWB), Suzanne Otters-Bruijnen (Gedeputeerde Mobiliteit), wethouder Mathijs Kuijken.

Hoe werkt het?

Woon je in de gemeente Bergeijk, ben je (tijdelijk) minder mobiel en ben je voor vervoer afhankelijk van anderen? Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen. Praktisch én gezellig! ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt deelnemers naar hun bestemming. De chauffeurs gebruiken hiervoor hun eigen auto. 
 

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Bergeijk, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met Cordaad Welzijn via 06 – 574 76266 of stuurt een e-mail naar automaatjebergeijk@cordaadwelzijn.nl.

Wil jij ook vrijwilliger worden? Neem dan contact op met Cordaad Welzijn!

Laatste nieuws...