Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot verraste donderdagavond de heer Frans Poppeliers tijdens de jaarvergadering van T.W.C. de Grensrijders met een Koninklijke onderscheiding. Na ruim 35 jaar neemt hij afscheid als bestuurslid van de vereniging en legt hij de voorzittershamer neer. Hij is, als dank voor zijn jarenlange inzet, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In 1985 trad Frans Poppeliers (Luyksgestel, 69) toe tot het bestuur van de vereniging. Eerst als penningmeester, later als voorzitter. Poppeliers staat binnen en buiten de club bekend als een verbinder. Iedereen in het dorp kent Frans en ook het omgekeerde is het geval. Zijn verbindende kwaliteiten zijn nog steeds zichtbaar in de samenwerking met onder meer de Stichting Wielerevenementen Luyksgestel bij de organisatie van de jaarlijkse kermisronde. 

Jeugd heeft de toekomst

Poppeliers had altijd een bijzonder oog voor de jeugd. Een van de resultaten van zijn inzet is dat het 
jeugdwielrennen tijdens de kermisronde een vaste plaats heeft veroverd in het wedstrijdprogramma. Nog steeds neemt de schoolgaande jeugd van klein tot groot hier enthousiast aan deel. Daarnaast stond veiligheid voorop bij Poppeliers, onder meer bij de wegritten op zondagmorgen. Hij onderstreepte het belang van het volgen van de richtlijnen vanuit de Wielerbond voor veilig (weg)gedrag en werden er aan de leden cursussen aangeboden voor opleiding tot wegkapiteins, EHBO en reanimatie.

Unieke voorzitter

De vereniging is onder Poppeliers gegroeid tot een solide vereniging met meer dan 130 leden, uit zowel Luyksgestel als de omliggende dorpen. Met het vertrek van Frans verliezen de Grensrijders een unieke voorzitter. Deze koninklijke onderscheiding is dan ook zeker op zijn plaats en een blijk van waardering voor zijn onuitputtelijke inzet.

Meer lintjes...

  • Vrijdag 29 oktober, na zijn afscheid(srede) als Hoogleraar Eerstelijnszorg aan de Tilburg University, werd de heer prof. dr. Victor Pop (oud-huisarts uit Riethoven) door burgemeester Arinda Callewaert-de Groot benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.