Op zaterdag 11 maart hebben we voor de tweede keer samen, voor alle in 2021 geboren kindjes, een boom geplant in het geboortebos. Om de geboorte van kinderen in onze gemeente te vieren, planten we jaarlijks voor elk kind een geboorteboom. De kindjes zijn actief bezig geweest met af en toe een pauze om wat lekker te halen. Ze smulden van beschuit/soepstengels met muisjes en een warm drankje. Het planten van een geboorteboom staat symbool voor de wens om kinderen op te laten groeien in een groene, gezonde wereld.

Het geboortebos ligt in het bosgebied aan de Eerselsedijk, Dopheidedreef (ingang tegenover de Paaldreef). Het is een plek waar we de mogelijkheid hebben om het bestaande bos om te vormen naar een meer gevarieerd en duurzaam bos. Daarnaast is het een herkenbare plek die goed bereikbaar is.

Voor alle kindjes die geboren zijn in 2022 en 2023 volgt een aparte boomplantdag. Aanmelden hiervoor is mogelijk via www.bergeijk.nl/geboortebos. U ontvangt te zijner tijd meer informatie m.b.t. de exacte datum en het programma.

Vader en zoon planten een geboorteboom

Laatste nieuws...