Pagina opties

Groter

BErgeijkLEEF

 • Yvonne van Keulen, eigenaar De Putse Hoeve

  Yvonne van Keulen

  ‘Toerisme van groot belang voor lokale werkgelegenheid’

  ‘Het toerisme in Bergeijk is met zo’n miljoen toeristen per jaar van groot belang voor de lokale werkgelegenheid en vormt daarmee een belangrijke bron van inkomsten. Er is geen gemeente in Zuidoost-Brabant waar zoveel toeristisch-recreatieve voorzieningen zijn als Bergeijk.

 • Selemun Kebede, statushouder uit Eritrea

  Selemun Kebede en zijn vrouw Letje

  ‘Wij voelen ons welkom in Bergeijk‘

  ‘In 2013 ben ik na een aantal omzwervingen via Sudan, Libië en Italië uiteindelijk terechtgekomen in Bergeijk. Ik was de eerste vluchteling uit Eritrea die hier in het dorp neerstreek. Door mijn geloof en de politieke situatie in mijn land was ik gedwongen mijn eigen land te ontvluchten.

 • Nina Verhoeven, baliemedewerker De Kattendans, kunstenares

  Nina Verhoeven

  ‘Bergeijk als Rietvelddorp: dat is mijn droom’

  ‘De Rietveldwandeltocht, de Kunst- en cultuurroute, het bezoekerscentrum van de Ploeg of de Kattendans met zijn aansprekende theaterprogrammering en wisselende exposities: op het gebied van kunst en cultuur heeft Bergeijk als kleine gemeente een hoop te bieden.  

 • Leo van der Heijden, natuurliefhebber

  Imker Leo van der Heijden

  ‘Wij zijn de rentmeesters van de natuur’

  'Vlak na de Tweede Wereldoorlog kwam ik ter wereld op een van de mooiste plekken van Bergeijk: de Woeste Polder, een boerderij vlakbij de Belgische grens. Het feit dat ik op zo’n bijzondere plek in de natuur geboren ben, heeft mijn leven bepaald.

 • Willem Neutkens, horeca-exploitant

  Willem Neutkens, horeca-exploitant

  ‘Je hoeft niet in de stad te zitten om groot te worden’

  “Noem me gerust een selfmade man. Ik ben afgestudeerd als verpleegkundige, maar had óók de ambitie om goed te leren koken en haalde mijn koksdiploma. Dat was het startpunt voor mijn loopbaan in de horeca. Net als in de verpleging zorg je in de horeca ook voor een ander.

 • Marionne Verhees, voorzitter Heemkundevereniging

  Marionne Verhees in de Beelden- en Bloementuin, Bergeijk

   ‘Historisch besef maakt je wijzer als mens’

  ‘De schatkamer van de Brabantse Kempen. Zo noemen we Bergeijk ook wel. Brabanders zijn doeners. “Niet lullen maar poetsen,” is het credo. We zijn een volk van aanpakkers, van handelaars ook. Dit Teutenhuis is een van de oudste plekken van Bergeijk en is gebouwd door een teut, een rondreizende handelaar uit de Kempen.

 • Marleen Luijten, gepensioneerd

  Marleen Luijten samen met haar hond in haar tuin

  ‘Wie hier geboren is, wil hier vaak graag blijven wonen’

  ‘Ik ben gepensioneerd ambtenaar en 48 jaar getrouwd. Noem me dus gerust senior. Mijn man en ik hebben twee kinderen en zeven kleinkinderen. De invulling van onze vrije tijd bestaat voor een deel uit het interesse tonen in de activiteiten van onze kleinkinderen, tuinieren, wandelen en fietsen.
   

 • Kay & Wes van Herk, scholieren

  Kay & Wes van Herk samen met hun zusjes op de glijbaan

  ‘Chillen bij de botsauto’s, hoe leuk is dat?’

  ‘Wij hebben altijd in Luyksgestel gewoond en weten niet beter dan dat het een leuk en gezellig dorp is en de ideale plek om op te groeien. Het is hier klein en overzichtelijk en alles zit dicht bij elkaar. Een groot deel van onze familie en bijna al onze vriendjes wonen in de buurt.

 • Karin Cuypers, eigenaar mini-camping Het Ven (de Weebosch)

  ‘Wij proberen mensen iets bijzonders te laten zien’

  “Wat me vaak opvalt als ik gasten krijg, is hoe verwonderd mensen zijn over wat wij te bieden hebben. De omgeving, het landschap, de sfeer die dit grensgebied uitademt. Voor veel mensen is het een wereld apart.

   

 • Jop van Veldhoven, student PABO, voetballer RKVV Bergeijk

  ‘Voetbal speelt een belangrijke rol in mijn leven’

  “Ik voetbal vanaf mijn 7de bij RKVV Bergeijk. Ooit ben ik begonnen bij de F’jes, nu speel ik als centrale verdediger in het eerste elftal. Mijn vader voetbalde zelf een aantal jaren bij de club en is er ook jeugdtrainer geweest dus het lag in de lijn der verwachtingen dat ik ook zou gaan voetballen. Voetbal speelt een belangrijke rol in mijn leven.

 • Math Stultiens, oud-voorzitter Kernraad Riethoven

  Math Stultiens, voorzitter Kernraad Riethoven

  ‘Riethoven is een plek met een grote schoonheid’        

  “De leefbaarheid van Riethoven op peil houden. Dat is waar de Kernraad voor staat. Leden van de Kernraad zijn de ogen en oren van dit dorp en geven gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente over alles wat hier speelt.

 • Anouk Krekels, winkelier

  Anouk Krekels

  ‘Elkaar helpen zorgt voor betrokkenheid en saamhorigheid’

  'Geboren ben ik hier niet, wel getogen. Mijn ouders hebben een bloemenwinkel in het centrum. Vanaf mijn vierde woon ik in Bergeijk en ervaar ik dit dorp als mijn thuis. Ik voel me dan ook een rasechte Bergeijkse.