Pagina opties

Groter
A A

De Zwarte Bergen

Vakantiepark De Zwarte Bergen heeft met haar huidige invulling geen economisch bestaansrecht, daarom stopt de exploitatie als recreatiepark. Gemeente en nieuwe eigenaar gaan gezamenlijk, ieder vanuit hun eigen rol en verantwoordelijkheid, voor een herontwikkeling naar een nieuw, duurzaam perspectief voor de locatie. Daarbij kijkt de gemeente ook naar het algemeen belang voor de omgeving.

Het doel van de gemeente is  dat de Zwarte Bergen  een mooi gebied is en blijft. Dit  betekent dat de gemeente een  bestemmingsplan moet maken dat dit mogelijk maakt. Maar er moet ook een ondernemer zijn die het plan kan en wil uitvoeren. Een goede samenwerking is hiervoor nodig. Een nieuwe ontwikkeling vraagt om maatschappelijk draagvlak en economische draagkracht. Er is geen toekomst voor de huidige invulling van de camping. Deze situatie is ontstaan onder de vorige eigenaar die om verschillende redenen de camping niet meer kon onderhouden. Om hier weer iets moois van te maken is tijd nodig. De gemeente en Werkconsult werken samen aan het scherp krijgen van de juiste vertrekpunten opdat een eindbelegger met vertrouwen samen met gemeente en Werkconsult de haalbaarheid gaat onderzoeken. Het vinden van de juiste mix aan invulling voor het gebied is daarbij een uitdaging waarbij alle realistische inbreng op de voorhand zeer welkom is. Werkconsult en gemeente hopen dat inwoners actief meedenken.

We hebben begrip voor de emoties die het verdwijnen van de camping met zich meebrengt, maar zijn ook realistisch. Er moet een oplossing komen en daar betrekken we u graag bij. Wij nodigen inwoners van harte uit om aan te sluiten bij een van de twee werkateliers De Zwarte Bergen op maandag 8 april (Den Eijkholt, Kapellerweg 3, Luyksgestel) of woensdag 10 april (SPB Outdoor/De Negende Zaeligheyt, Witrijtseweg 15, de Weebosch), aanvang beide avonden is 20.00 uur. Het worden interactieve avonden waarbij aan diverse tafels het gesprek wordt aangegaan over deelonderwerpen als hotel, zorg, verkeer, groen, provinciaal beleid. We kijken dus met name naar het eindplaatje over drie jaar, niet zozeer naar de transitieperiode. Maar uiteraard moet daarvoor ook een oplossing gevonden worden nu er geen arbeidsmigranten komen. Er wordt van u een actieve constructieve bijdrage verwacht. We willen graag rechtstreeks van onze inwoners horen wat u belangrijk vindt bij de herontwikkeling.

Aangezien beide locaties maar beperkte capaciteit hebben, dient u zich vooraf aan te melden voor één van de twee avonden. Voor de gasten van de camping wordt er woensdag 17 april een apart werkatelier georganiseerd op de camping zelf. Aanvang eveneens 20.00 uur.

Aanmelden werkatelier De Zwarte Bergen