Pagina opties

Groter

Dorpsondersteuner Luyksgestel

Sandra van de Haterd, dorpsondersteuner Luyksgestel

Sandra van de Haterd
Tel.: 06 - 40 99 15 42
E-mail: info@dorpsondersteunerluyksgestel.nl

Graag wil ik me even voorstellen als de nieuwe dorpsondersteuner van Luyksgestel. Mijn naam is Sandra van de Haterd en sinds 15 januari 2019 bekleed ik deze functie. Ik woon in Bergeijk, waar ik opgegroeid ben en met veel plezier woon. Ik ben moeder van 2 geweldige meiden van 12 en 10 jaar.

Als dorpsondersteuner ben ik de contactpersoon voor alle inwoners van Luyksgestel met vragen problemen of idee├źn. Zowel gezinnen, jeugd als ouderen kunnen contact opnemen. Langer zelfstandig blijven wonen en zorgen dat iedereen mee kan blijven doen is de uitdaging. Momenteel gaat onze aandacht naar digitale veerkracht. Doel hierbij is om thuiswonende ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen door ondersteuning van digitale middelen.

Naast mijn functie als dorpsondersteuner ben ik 2 dagen werkzaam als fysiotherapeute in een particuliere praktijk in Eindhoven. Ik heb me gespecialiseerd in COPD (een chronische obstructieve longziekte) en Claudicatio Intermittens. Beter bekend als etalagebenen. De voornaamste rol die ik in deze speel is met name coachend. Je probeert de mensen die in behandeling komen middels coaching een gezonde leefstijl aan te leren. Dit gaat hand in hand met motiverende gesprekstechnieken en het begeleiden in de medische fitness. Hierbij heb ik regelmatig contact met de huisarts en de behandelend specialist/verpleegkundige.

Ook heb ik in 2015 de opleiding tot mantelzorgmakelaar gevolgd en succesvol afgerond. Een mantelzorgmakelaar is iemand die regeltaken overneemt van mantelzorgers, zodat zij minder worden belast.

Mijn grootste hobby is handbal, deze beoefen ik zelf nog en ik coach de E1 in Bergeijk. Daarnaast vind ik het heerlijk om te lezen.