Pagina opties

Groter

Dorpsondersteuner ’t Loo

Yvon Barten, dorpsondersteuner ´t Loo

Yvon Barten
Tel.: 06 - 10 10 40 29
E-mail: y.barten@rszk.nl

Ik ben Yvon Barten en werk inmiddels al meer dan een jaar als dorpsondersteuner op ’t Loo. Het is een boeiend jaar geweest waarin ik heel veel mensen heb leren kennen en goede contacten heb kunnen opbouwen. Samen met enkele zeer gemotiveerde vrijwilligers hebben we de wijkinloop op dinsdagochtend in gemeenschapshuis Terlo een vaste te plaats gegeven op de kalender van ouderen. De inloop loopt als een geoliede motor waar de ouderen van ’t Loo naar uit zien, waar het altijd gezellig is, waar vriendschappen ontstaan of nieuw leven wordt ingeblazen.

Naast de gezelligheid die de inloop brengt, behandel ik hier eens in de 2 maanden een thema als brandpreventie, bewegen voor ouderen, hulpmiddelen voor thuis enz. Hiervoor nodig ik bij voorkeur een specialist uit als een ergotherapeut of de bewegingscoach zodat er gerichte goede voorlichting komt bij de mensen die daar het meest bij gebaat zijn. De wijkinloop en het maandelijks Eetpunt voor Ouderen zijn zo mijn basis geworden waar de mensen mij kunnen vinden op ’t Loo. Geregeld krijg ik hier vragen en/of tips van ouderen waar ik dan later tijdens een huisbezoek op terug kan komen.

Voor 2017 liggen er weer allemaal goede plannen klaar om de kleine kern van ’t Loo leefbaar te houden voor iedereen. Met groep 6 en 7 van de Bernardusschool gaan we een dementieproject doen op de inloop. Met de voetbalclub en de KPJ willen we een interactieve avond organiseren over alcohol en drugs. In samenwerking met het Rode Kruis gaan we maandelijks een informatieve ochtend houden over onderwerpen als de WMO, de notaris, veilig internet bankieren enz. Kortom, ook in 2017 is en blijft er gelukkig een heleboel leuk en nuttig werk voor mij waarmee ik de leefbaarheid op ’t Loo voor juist die mensen die het nodig hebben, probeer te verbeteren. Als u hier ook aan wilt bijdragen, of anderszins een vraag, een probleem of idee heeft, dan kunt u mij telefonisch of via mail bereiken.