Pagina opties

Groter

Dorpsondersteuner Westerhoven

Helma van Gerven, dorpsondersteuner Westerhoven

Helma van Gerven
Tel.: 040 - 30 35 483
WhatsApp: 06 - 30 90 06 87
E-mail: dorpsondersteunerwh@gmail.com

Sinds juni 2016 ben ik de dorpsondersteuner van Westerhoven. De afgelopen jaren ben ik aan de slag gegaan met het organiseren van nieuwe activiteiten binnen de dorpskern, zoals de wandelgroep 55+ die elke donderdagochtend gaat wandelen, het project samen koken, samen eten. Verder heb ik voor de jeugd een freerun activiteit opgezet, welke elke woensdagmiddag plaatsvindt bij de sporthal. Natuurlijk mogen we onze activiteit voor de jeugd met de kermis (heitje voor karweitje) ook niet vergeten.

In Westerhoven zijn we ook in het bezit van een duofiets. Beschikbaar gesteld door een inwoner. Welke ingezet kan worden als iemand wil gaan fietsen, maar dit niet meer zelfstandig op een gewone (electrische) fiets kan.

Als dorpsondersteuner ben ik een informatie- en aanspreekpunt voor de inwoners van Westerhoven van 0 tot 99 jaar. Ook ben ik nauw betrokken bij Wij WEsterhoven. Het draagvlak wordt gecreƫerd van onderuit, de vraag is vanuit het dorp. Initiatieven die bijdragen aan (nieuwe) sociale contacten en leefbaarheid. Zo wordt er gekeken naar het inrichten van de zorg in Westerhoven in de toekomst. De wens wordt geuit dat men in Westerhoven kan blijven wonen als men hulpbehoevend is. Ik ben ervan overtuigd dat ik samen met de werkgroep hier een prachtig plan van kan maken zodat we ook op dit vlak kunnen laten zien waar Westerhoven goed in is. Dit heeft echter wel zijn tijd nodig.

Wat ik verder probeer te bewerkstelligen is dat de inwoners elkaar weten te vinden en dat we door middel van van vrijwilligers de mensen die bijvoorbeeld eenzaamheid ervaren een stukje aandacht kunnen geven.

Ik ben telefonisch of via e-mail bereikbaar. Mijn telefoonnummer is: 06 - 30 90 06 87 en mijn mailadres is: dorpsondersteunerwh@gmail.com