Pagina opties

Groter

Duurzaam nieuws

 • Duurzaamheidstip november: Vervoer

  Logo BErgeijkGREEN

  Reizen zorgt voor een flink deel van je CO2-uitstoot. De keuze van je vervoermiddel voor je dagelijkse vervoer maken dus verschil voor het klimaat.

 • Duurzaamheidstip oktober: Energiezuinig verlichten

  Logo BErgeijkGREEN

  Je gloei- of halogeenlamp vervangen door een ledlamp terwijl die nog niet kapot is, lijkt misschien zonde. Maar, dat is het niet. Het is klimaatvriendelijker om ze nu al te vervangen. Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Er bestaan ledlampen in vrijwel alle soorten, maten en tinten. Hoewel de aanschafprijs hoger is, zijn met led je kosten na een tijdje lager door het lage verbruik en de lange levensduur.

 • Duurzaamheidstip juli: Huishoudelijke apparaten kopen en gebruiken

  Logo BErgeijkGREEN

  Moderne, zuinige apparaten gebruiken minder energie dan oudere exemplaren. Koop je een nieuw apparaat, kijk dan goed naar het energielabel. Dit laat zien welke apparaten het zuinigst zijn. Vaak zijn ze in de aanschaf wat duurder maar het verschil verdien je terug doordat ze (veel) minder stroom gebruiken. Naast de energiezuinigheid van een apparaat is ook de manier waarop je het apparaat gebruikt bepalend voor je energieverbruik.

 • Duurzaamheidstip juni: Met minder afval spaar je grondstoffen en energie!

  Logo BErgeijkGREEN

  Afval voorkomen is makkelijker dan je denkt. Hiervoor een aantal tips:

 • Duurzaamheidstip mei: Energiezuinig verlichten

  Logo BErgeijkGREEN

  Gloei- en halogeenlampen vervangen door ledlampen is een slimme zet, zelfs als de lampen nog goed werken. Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Er bestaan ledlampen in vrijwel alle soorten, maten en tinten. Hoewel de aanschafprijs hoger is, zijn met led je kosten na een tijdje lager door het lage verbruik en de lange levensduur.

 • Duurzaamheidstip april: Natuurlijk tuinieren

  Logo BErgeijkGREEN

  Natuurlijk tuinieren draait om slim ontwerp en goed onderhoud. Groen om je heen is fijn voor jezelf maar ook voor allerlei nuttige dieren. Daarnaast zorgen we met meer groen ervoor dat het koeler blijft in hete zomers. Dus ga lekker naar buiten maar doe het natuurvriendelijk.