Pagina opties

Groter

Duurzaamheidstip november: Vervoer

Logo BErgeijkGREEN

Reizen zorgt voor een flink deel van je CO2-uitstoot. De keuze van je vervoermiddel voor je dagelijkse vervoer maken dus verschil voor het klimaat.

  1. Zorg voor een goede bandenspanning. Veel auto’s rijden met een te lage bandenspanning. Dat kost extra brandstof en dus extra CO2 uitstoot. Vrijdag 6 november kunt u gratis uw banden op spanning laten brengen. In de ochtend op het parkeerterrein bij de Plus in Luyksgestel en in de middag op het parkeerterrein bij de Jumbo in Bergeijk.
  2. Fietsen of lopen belast het milieu het minst. Ook in Bergeijk en de regio worden snelle fietsroutes aangelegd. En bewegen is ook nog gezond!
  3. Staat jouw auto een groot deel van de tijd stil? Dan is een deelauto waarschijnlijk goed te doen. Je kan een auto delen met buurtgenoten of kiezen tussen aanbieders.
  4. Elektrisch aangedreven vervoer is een schonere keuze dan vervoermiddelen met een uitlaat.
  5. Als je een auto koopt, kies dan een nieuw, zuinig model en reis bij voorkeur met anderen samen. Oudere auto's zijn aanzienlijk slechter voor het milieu.
  6. Oudere brommers en scooters zijn echte luchtvervuilers. Het ergst zijn modellen met een tweetaktmotor.
  7. Tijdens deze coronatijd zijn meer mensen thuis gaan werken. Probeer dit straks, in overleg met je werkgever, ook te doen. Als je minder vaak op de weg bent met de auto, belast je het klimaat het minst.