Pagina opties

Groter

Gemeentehuis en sportparken voorzien van duurzame ledverlichting

In 2019 zijn de kantoorruimtes en de raadszaal van het gemeentehuis voorzien van energiezuinige en duurzame ledverlichting. Hiermee is het gemeentehuis nagenoeg volledig voorzien van ledverlichting.

De overstap van TL verlichting naar ledverlichting levert een aantal directe en indirecte besparingen op. Er wordt minder energie verbruikt waardoor de energierekening daalt. Daarnaast wordt er minder CO2 uitgestoten wat gunstig is om de klimaatverandering een halt toe te roepen. Bij de gemeente gaan we jaarlijks ca. 60.000 kWh besparen op het energieverbruik.

Een indirecte besparing van ledverlichting heeft met name te maken met de langere levensduur en lagere onderhoudskosten. Het aantal branduren van led is veel hoger dan de traditionele verlichting.

Ook gaan we de komende tijd verder met het vervangen van alle traditionele verlichting op onze sportparken. Het gaat dan om de verlichting die de gemeente beheert en onderhoudt. Op sportparken heeft de sportveldverlichting een groot aandeel in het energieverbruik. Door over te gaan op ledverlichting kunnen we veel energie besparen en daarnaast gaat een ledlamp ook nog eens veel langer mee. In 2018 is bij Tennisvereniging De Stap in Luyksgestel, ZSC Westerhoven, WTC Westerhoven en korfbalvereniging EURO-girls de ledverlichting al vervangen. In 2019 zullen de overige sportparken aan de beurt komen.  Ledverlichting in sporthal Koolakkers