Pagina opties

Groter

Landelijke Opschoondag en Afvalbingo

Logo Landelijke Opschoondag - één buurt, één missieDe Landelijke Opschoondag kun je zien als een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak. Deze vindt elk jaar in de laatste week van maart plaats. Het is een dag waarop Nederlanders met hun buren, vereniging, de sportclub, school of hun collega's samen hun buurt schoonmaken.

Voor Bergeijk is deelname aan de Landelijke Opschoondag vanzelfsprekend geworden. Meedoen aan die dag is niet alleen een laagdrempelige manier om aan maatschappelijk verantwoord ondernemen te doen, maar helpt ook de band tussen jou, buurtbewoners en andere verenigingen te versterken.

Gemeente Bergeijk ondersteunt iedereen die deze dag in actie komt met opruimmaterialen. Willen jij en je buren, collega’s, vrienden of familie de buurt een stuk schoner maken? Fijn, want hoe meer mensen meedoen en de handen uit de mouwen steken, hoe groter het effect.Logo afvalbingo - Iedereen wint een schone buurt

Alle deelnemers van de Landelijke Opschoondag ‘winnen’ sowieso een schone buurt, maar kunnen ook meedoen met de Afvalbingo. Gewapend met afvalknijpers en een bingokaart is geen enkel stukje zwerfafval veilig en worden kinderen ware afvalhelden. Bij een volle bingokaart worden zij beloond met een leuke verrassing. En dat is niet alles: deelnemende groepen maken kans op fantastische geldprijzen voor bijvoorbeeld een buurt- of verenigingsfeest.

In 2020 is de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart.

Meer informatie over de Landelijke Opschoondag 2020