Pagina opties

Groter

Natuurwerkdag

Bosrijke omgeving met een man die hout aan het zagen is en een boomstam aan een andere man geeftIVN Bergeijk-Eersel organiseert jaarlijks, op de eerste zaterdag van november, samen met Brabant Water en de gemeente Bergeijk de Natuurwerkdag: een natuurklus op maat. Vaak een wat grotere klus waar we wel wat extra handjes bij kunnen gebruiken.

Lekker samen buiten aan de slag. Jaarlijks organiseren de provinciale Landschapsbeheerorganisaties, op de eerste zaterdag van november, de Natuurwerkdag: een natuurklus op maat. In 2018 werd het voor de 18e keer op ruim 520 locaties de Natuurwerkdag georganiseerd. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer.

In Bergeijk doen wij ook jaarlijks mee aan de Natuurwerkdag. Deze wordt georganiseerd door IVN Bergeijk-Eersel in samenwerking met Brabant Water en de gemeente. Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Interesse in deelname aan de Natuurwerkdag 2019. Houd de Eyckelbergh, onze website en social media in de gaten voor meer informatie.