Pagina opties

Groter
A A
RSS

Actie 'Brandveilig Leven'

We staan er niet dagelijks bij stil, maar bij iedereen kan brand ontstaan. Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is in je woning. Hoe breng je de (klein)kinderen, je partner, de huisdieren en jezelf in veiligheid. Jaarlijks zijn er in Nederland zo’n 7.000 woningbranden waarbij ongeveer 600 personen gewond raken en 40 mensen overlijden.

Het is erg belangrijk dat iedereen weet hoe een woningbrand voorkomen kan worden. Daarom gaan 2 ambassadeurs ‘Brandveilig Leven’ woningchecks uitvoeren op verzoek van inwoners uit de gemeente Bergeijk. Wij, en in het bijzonder de burgemeester, zijn erg blij dat twee voormalige vrijwilligers van onze brandweer bereid zijn invulling te geven aan deze functie als ambassadeur. Deze voormalige brandweermensen zijn gespecialiseerd op het gebied van brandpreventie. Zij voeren op vrijwillige basis gratis woningchecks uit en komen graag bij u langs. Ze controleren de woning op brandveiligheid en geven u waardevolle tips. Ook krijgt u na afloop van de controle een rookmelder.

Inmiddels hebben we al 21 aanmeldingen ontvangen en zijn er al afspraken gemaakt voor een woningcheck.

Wilt u graag uw woning laten controleren, meldt u dan vóór zaterdag 2 februari 2019 aan via www.bergeijk.nl/woningcheck. Wilt u meer weten over dit onderwerp neem dan contact op de heer Hans Roijmans, integraal veiligheidscoördinator bij de gemeente Bergeijk. Hij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente 0497 - 551 455.