Pagina opties

Groter
RSS

Als je zegt wat je nodig hebt, kunnen we je helpen!

Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

Beste inwoners,

Ons leven staat dag in dag uit in het teken van de Corona-maatregelen. Natuurlijk doen we ons best om die zo goed mogelijk na te leven en dat is ook belangrijk.  De ziekenhuizen stromen wederom vol en daar willen we toch liever wegblijven. Denk daarbij ook aan het zorgpersoneel. Wij zijn al blij als het mondkapje weer af kan als we een winkel uit gaan, zij moeten die continu dragen. Maar eerlijk? Blij worden we er niet van.

Naarmate de maatregelen voortduren en strenger worden, de dagen korten en de zon niet zoveel meer schijnt moeten we ons best doen om niet somber te worden. Ook zijn er steeds meer signalen dat eenzaamheid toeneemt. Daar maak ik me zorgen om.

Een grote les die ik in dat kader hier in Bergeijk geleerd heb is ‘Als je zegt wat je nodig hebt, kunnen we je helpen!’ Iemand zei dat eens tegen me toen ik duidelijk even hulp nodig had maar het gek vond om dat te zeggen. Wat zouden de mensen wel denken?!
Tot op de dag van vandaag ben ik heel blij dat ik het toen wel gezegd heb! Het is een wijze les waar ik sindsdien veel plezier van heb gehad.

Die wijze les wil ik dan ook juist nu met u delen. Het is geen schande om somber te zijn of je alleen te voelen. Trouwens, ook samen kun je best eenzaam zijn. De oplossing ligt meestal dichterbij dan u denkt. Iedereen wil graag een ander helpen! Maar het begint bij “zeggen wat je nodig hebt”. Dat kan ook indirect: vraag iemand op de thee, doe een ouderwets spelletje of verzin iets heel anders.

Van harte hoop ik dat u de moed toont om te vragen wat u nodig hebt. U zult merken dat u er vrolijker van zult worden.

Allen een hartelijke groet van uw burgemeester,

Arinda Callewaert-de Groot