Pagina opties

Groter
RSS

Bericht burgemeester Arinda Callewaert-de Groot: Lichten op de sportvelden

Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot bij een training op de sportvelden

Wat hadden we graag met Pasen in het zonnetje op een terras willen zitten in één van onze mooie kernen. Helaas laat de derde golf van het virus dit nog niet toe. Horeca, maar ook winkels en inwoners hebben het moeilijk. Hoewel dit een moeilijke tijd is, wil ik in deze column stilstaan bij zaken die wel goed gaan. Dan denk ik bijvoorbeeld aan onze verenigingen die met de nodige creativiteit denken in mogelijkheden.

Sportverenigingen kijken naar wat er wel kan en doen er alles aan om kinderen en jongeren toch te laten sporten. Het is prachtig om te zien dat al die vrijwilligers ondanks de strikte regels toch trainingen weten te organiseren. Het doet goed om te zien dat de lichten op de sportvelden iedere avond aangaan. Dit enthousiasme en die creativiteit zien we ook bij alle culturele verenigingen. Ik zie beelden van online concerten via Teams, repetities in kleine groepjes in de buitenlucht en scoutingbijeenkomsten in het bos.  

Dit alles stemt me hoopvol en maakt me trots op Bergeijk. Hoopvol voor de toekomst van onze kinderen en jongeren en trots op iedereen die hieraan meewerkt. Het zou zonde zijn wanneer we hun talent tot stilstand laten komen. En we hebben nogal wat talent!

Op 8 april zetten we toptalenten in het zonnetje tijdens het online ’Sport- en Cultuurgala’. Zonder al die coaches, trainers, docenten en (andere) vrijwilligers bij al die verenigingen kunnen toptalenten zich niet ontwikkelen. Zij zorgen er samen voor dat onze kinderen en jongeren zich blijven ontwikkelen en plezier maken met elkaar. Chapeau, dat verdient een (virtueel) podium!

Blijf allemaal sportief, gezond en in verbinding samen met elkaar.

Een hartelijke groet van uw burgemeester,

Arinda Callewaert-de Groot