Pagina opties

Groter
RSS

Bericht van burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

Beste inwoners,

Corona raakt ons allemaal. Gelukkig zitten we nu in rustiger vaarwater en is er voorzichtig zicht op een vaccin. Verenigingen zijn voor een groot deel weer opgestart, thuiswerken is een begrip, de scholen draaien en ook de culturele sector heeft niet stil gezeten om binnen de kaders die er zijn te voorzien in een nieuwe manier van programmering. De creativiteit is op de proef gesteld met mooie initiatieven tot gevolg. En gelukkig heeft de zorg na een slopende tijd enige rust gekregen. 

Hoewel wij klaar zijn met corona, is corona nog niet klaar met ons. Vorige week werd ik onaangenaam verrast met de cijfers van de GGD dat het aantal besmettingen in Bergeijk in rap tempo aan het oplopen is. En dan moet de winter nog beginnen! Het virus verspreidt zich immers sneller binnen en bij onvoldoende ventilatie. Voor iedereen geldt: blijf alert!

Ik doe een beroep op iedereen om verantwoordelijkheid te blijven nemen voor jezelf en je omgeving. Blijf denken over je eigen aandeel in de  corona-aanpak. Dan gaat het ons lukken om een leefbare en veilige gemeente te houden. Houd rekening met elkaar en pas je gedrag aan op de situatie. Laten we met elkaar in gesprek blijven en samenwerken zodat wij het virus onder controle houden. Dan komt er ook weer tijd en ruimte voor mooie initiatieven en nieuwe plannen.

Ik hoop u snel weer te mogen ontmoeten.

Arinda Callewaert

Burgemeester