Pagina opties

Groter
RSS

Bibliotheek Bergeijk organiseert project 'Bergeijk schrijft geschiedenis'

Kopje capucino naast een schrijfblok met pen

Bibliotheek De Kempen: We kijken terug op een bijzonder jaar waarin de wereld even stil kwam te liggen. Mensen zijn hard geraakt door de crisis, we moeten elkaar en onze vrijheid missen. Hoe beleeft Bergeijk deze coronacrisis?

Bergeijk Schrijft Geschiedenis

Deze periode zal verschijnen in de toekomstige geschiedenisboeken. De Bibliotheek wil ook graag een mooie bundeling maken van de ervaringen van de mensen zelf. Schrijf jij mee aan deze geschiedenis? Ga creatief te werk en kies voor een vorm die bij jou past. Denk aan een verhaal van jezelf of iemand anders, een gedicht of een songtekst. Maak er een tekening of stripverhaal van. Een fotoreeks, collage of ander kunstwerk. Of ga digitaal aan de slag en maak een animatie- of stop-motion film of een vlog. Je mag ook samenwerken, bijvoorbeeld met je opa/oma of je hele gezin, je klas, sport- of hobbyclub.

Hulp of inspiratie nodig?

Wil je graag meedoen maar weet je niet goed waar te beginnen? Lees dan de tips die bibliotheekmedewerker en creatief schrijfster Sandra Hakkens voor je heeft op onze website. Of neem deel aan een van haar online inspiratiesessies.
Wil je leren hoe je een animatiefilm in Scratch maakt of een stop-motion filmpje? Bekijk dan de tutorials van het DigiBiebLab.

Alle informatie vind je terug op www.bibliotheekdekempen.nl/bergeijkschrijftgeschiedenis

Presentatie

Alle inzendingen bundelen we in een digitaal boek, welke bij voldoende inzendingen ook daadwerkelijk gedrukt gaat worden. Zodra het weer mogelijk is, zullen dit boek feestelijk presenteren op een passende locatie in Bergeijk. Daarnaast plaatsen we tussentijds enkele inzendingen online op de website en social media.

Deelnemen

Stuur je inzending naar bergeijk@bibliotheekdekempen.nl en vermeld daarbij je naam, woonplaats, leeftijd en e-mailadres.

Wanneer je content inzendt, geef je toestemming voor publicatie daarvan. Mocht je liever anoniem je verhaal insturen, dan mag dat natuurlijk ook. Je kunt je creatie inzenden tot 18 april 2021.