Pagina opties

Groter
RSS

Brief van burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

Beste inwoners,

Inmiddels leven we alweer ruim twee maanden onder bijzondere omstandigheden. Wie had zich kunnen voorstellen dat een virus de hele wereld zo in zijn greep zou kunnen houden. Gelukkig hebben we in Nederland gekozen voor een intelligente lockdown. Ook daar hebben we het al moeilijk genoeg mee. Met name denk ik daarbij aan mensen die eenzaam zijn of die in hun nabije omgeving met zieken of sterftegevallen te maken kregen. Er zijn ook mensen die vrezen voor hun baan of bedrijf. Hen wens ik in het bijzonder veel sterkte toe.

Blijmoedig kunnen we constateren dat de maatregelen, en vooral het feit dat wij ons daar met elkaar aan gehouden hebben, resultaat hebben gehad. Het lijkt erop dat het coronavirus redelijk onder controle is. Om die reden kunnen, stapsgewijs, de maatregelen worden versoepeld.
De scholen gaan weer draaien, de sport komt weer op gang en in de verpleeghuizen mag er gelukkig weer beperkt bezoek komen. De contactberoepen zoals kappers zijn weer aan het werk en vanaf 1 juni mag de horeca geleidelijk aan weer open.
Ieder stapje dat gezet wordt richting “normaal” blijft spannend. Het virus is immers nog niet verdwenen. Zodra corona weer de kop opsteekt worden de maatregelen verscherpt. Daarom doe ik een beroep op u allen om uw verantwoordelijkheid te blijven nemen. Let op uzelf maar breng ook anderen niet in gevaar. Blijf thuis als u klachten heeft. Houd afstand. Loop door als het te druk is en kom later terug.

Versoepeling van de maatregelen kan alleen in kleine stapjes. Als we dat samen veilig doen kan er steeds meer. Hopelijk kunnen we elkaar dan weer volop gaan ontmoeten.

Tot die tijd wens ik u allen een goede gezondheid,

Een hartelijke groet van uw burgemeester,

Arinda Callewaert