Pagina opties

Groter
RSS

Crazy Cross introduceert hardcups dankzij projectsubsidie

Hardcup 'Ik ben een Crazy Crosser' naast een bak met wegwerpbekers

Zaterdag 18 en zondag 19 april 2020 vindt de 10e editie van de Crazy Cross plaats aan het evenemententerrein De Waterlaat in Bergeijk. Crazy Cross zet dit jaar samen met de gemeente Bergeijk in op minder afval en een schoon terrein. Daarom gaan ze op zondag aan de slag met milieuvriendelijke hardcups (harde bekers) i.p.v. wegwerp bekertjes. Als de pilot slaagt zullen ze volgend jaar alleen nog maar met hardcups werken.

Waarom hardcups?

Het doel van de hardcups is om het gebruik van wegwerpbekers terug te dringen en een berg van afval tegen te gaan. Voor 1 muntje koop je je eigen hardcup, die je de hele dag kunt gebruiken. Door de invoering van de statiegeldbekers worden er meer dan 50.000 plastic wegwerpbekers bespaard en is er ruim 500 kilo minder afval.

Projectsubsidie

De gemeente Bergeijk reserveert jaarlijks geld voor projectsubsidies. Hiermee ondersteunen en stimuleren we eenmalig nieuwe projecten en initiatieven op het gebied van welzijn, zorg, cultuur bij actuele ontwikkelingen. De initiatiefnemer dient 50% van de kosten van het initiatief zelf te financieren door middel van cofinanciering en ontvangt subsidie voor de andere 50%. Voor meer informatie over projectsubsidie of het indienen van een aanvraag kunt u terecht op www.bergeijk.nl/projectsubsidie.