Pagina opties

Groter
RSS

Download de nieuwe afvalapp: AfvalWijzer

Beginscherm van de AfvalWijzer

Bergeijk heeft per 1 januari 2020 een nieuwe afvalapp: de AfvalWijzer. Download deze nieuwe gratis app via de Appstore (iPhone) of de Google Playstore (Android) en zie in één oogopslag welk afval op welke dag ingezameld wordt.

Met handige notificaties hoef je nooit meer een inzameldag te missen en kun je gewijzigde informatie over bijvoorbeeld ophaaltijden via een pushbericht ontvangen. Met de scheidingsinformatie, handige tips en het laatste nieuws in de app, blijf je op de hoogte van het afval- en grondstoffensysteem in Bergeijk.

Functies van AfvalWijzer:

De AfvalWijzer heeft meer functies dan de huidige app en is gebruiksvriendelijker. Met deze app maken we de informatievoorziening makkelijker en overzichtelijker voor de inwoners van Bergeijk.

  • Overzichtelijke weergave ophaaldata: Zie in één oogopslag welk afval op welke dag ingezameld wordt
  • Notificaties: Ontvang meldingen van aankomende inzamelmomenten en stel zelf in wanneer je deze herinnering krijgt op je smartphone of in je mailbox.
  • Pushberichten: Soms is de inzameling tijdelijk anders, of kunnen inzamelwagens bijvoorbeeld niet uitrijden vanwege hevige sneeuwval. In die situaties ontvang je een melding en bericht hierover op je smartphone of in je mailbox.
  • Alles over afval: Met de scheidingsinformatie heb je alle informatie over afval en grondstoffen in Bergeijk altijd paraat. Met informatie over restafval, gft, PMD, papier en karton, glas, textiel, luiers, de milieustraten, grofvuil, en elektrische apparaten.
  • Tips: In de AfvalApp vind je handige tips voor hergebruik, recycling en het voorkomen van afval
  • Locaties containers: Vind de dichtstbijzijnde container voor glas, textiel en luiers via de kaart met de locaties bij jou in de buurt

Afvalkalender

Naast de app ontvangen alle inwoners van Bergeijk ook de papieren jaarkalender met inzameldata. Deze wordt eind december verstuurd en is vanaf dan ook eenvoudig te downloaden via www.bergeijk.nl/afvalkalender.