Pagina opties

Groter
RSS

Eén tegen eenzaamheid

Ga je mee wandelen? Samen een kopje koffie drinken? Zomaar iemand die je even belt of een appje stuurt. Het is meestal een kleine moeite, maar vaak wel een groot plezier. Helaas is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Wethouder van Dalen tekende afgelopen week de vijf pijlers van de landelijke campagne tegen eenzaamheid, evenals de wethouders van Reusel-De Mierden en Eersel.

Samen

Eenzaamheid komt vaker voor dan je denkt en niet alleen onder ouderen. En corona maakt het er allemaal niet beter op. ‘Eén tegen eenzaamheid’ luidt dan ook de landelijke campagne tegen eenzaamheid, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Bergeijk maakt zich al langer hard voor dit thema en onderschrijft de aanpak van dit landelijke initiatief. De nadruk ligt op het creëren van een sterk netwerk. In samenspraak. Betrek mensen die zich eenzaam voelen. En zoek samen naar een duurzame aanpak, die ook op de lange termijn succesvol is. Met deze handtekening gaan we hiervoor.

Eenzaamheid doorbreken

De gemeente Bergeijk onderneemt al het nodige om het gevoel van eenzaamheid te verkleinen of te voorkomen. In ieder dorp is er wel een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten of dit nu in een gemeenschapshuis is of bij een vereniging. Er zijn verschillende ‘eetpunten’ waar ouderen samen eten. Het Aquinohuis is een belangrijke ontmoetingsplek voor alle inwoners van Bergeijk. Ook dragen dorpsondersteuners en dorpsraden hun steentje bij.

Mogen we rekenen op jullie hulp?

Natuurlijk gaan we verder met alle lopende initiatieven, maar we kijken ook verder. Waar is nog behoefte aan in onze gemeente? Hoe kunnen we bestaande netwerken sterker maken? Eenzaamheid doorbreken kunnen we samen. En het zijn juist deze kleine dingen die het doen.