Pagina opties

Groter
RSS

Extra handen aan het bed

Wethouder Marko van Dalen op bezoek bij Mw. Michelbrink

Wij zijn op zoek naar ‘Extra handen aan het bed’. In onderstaande video vertelt wethouder Marko van Dalen samen met Jet van ’t Hofhuys waarom we zo blij zijn met jouw hulp.

Vanwege personeelstekort loopt de zorg in de regio vast. Daarom hebben 21 wethouders uit Brabant-Zuidoost zich verenigd om medewerkers in de zorg te helpen. Dit doen ze door uitkeringsgerechtigden, vrijwilligers en stagiaires te vragen de zorg een helpende hand te bieden. Samen met het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) en Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) willen ze zorg en maatschappij aan elkaar verbinden.

Met dit initiatief volgen de gemeenten het voorbeeld van de regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Transvorm en de VVT-sector, die afspraken hebben gemaakt over de inzet van horecapersoneel in de zorg. Een samenwerking die in Eindhoven startte en inmiddels is uitgebreid naar de hele regio.

Marko van Dalen, wethouder zorg en welzijn in Bergeijk: “Wij vinden het initiatief van KHN prachtig; een zwaar geraakte sector die handen wil leveren voor het tekort in de zorg. We dachten, hier moeten we bij aansluiten. Dus zetten wij ons eigen netwerk en organisatie in om mensen te mobiliseren. We vragen de samenleving om de handen uit de mouwen te steken voor de zorg. Maar naast vrijwilligers denken we natuurlijk ook aan de inzet van uitkeringsgerechtigden, mensen met een (verlopen) BIG-registratie en jongeren die nu geen stageplek kunnen vinden. We moeten dit echt samen doen.”

Alle hulp is welkom!

Met de actie willen we de druk op de zorg verminderen, zodat iedereen in de regio weer de zorg kan krijgen die nodig is. Alle hulp is welkom: ondersteunen bij dagbesteding, helpen bij eetmomenten, maar ook een bemoedigend praatje of een wandeling met een cliënt. Welzijn de Kempen coördineert de vraag en aanbod van betaald werk voor personeel uit andere sectoren, uitkeringsgerechtigden en stageplekken. Aanmelden hiervoor kan bij Ivonne Megens van Welzijn de Kempen, via de website van www.welzijndekempen.nl of via e-mail info@welzijndekempen.nl 

Aan het initiatief werken de volgende organisaties mee:, RONAZ, GGD/GHOR Brabant-Zuidoost, de VVT-sector, regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, Transvorm en de 21 regiogemeenten: Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.