Pagina opties

Groter
RSS

GGD opent corona teststraat in Eersel

Logo GGD Brabant-Zuidoost

Op zaterdag 20 juni heeft de GGD Brabant-Zuidoost een tweede corona-teststraat in de regio geopend, op het Mortelveld in Eersel. Voor deze locatie is gekozen vanwege de ligging vlak naast de snelweg en de goede bereikbaar voor de diverse dorpen in de regio. In de teststraat kan iedereen met milde klachten worden getest op het coronavirus. De GGD heeft ook een teststraat in Eindhoven op de parkeerplaats van de ijsbaan aan de Antoon Coolenlaan.

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten die passen bij het coronavirus zich laten testen. Dit zijn verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk. 

Je kunt alleen een test laten uitvoeren op afspraak. Deze maak je gratis via het telefoonnummer 0800 - 1202. Voor meer informatie over het testen kun je terecht op de website van GGD Brabant-Zuidoost, www.ggdbzo.nl of op www.rijksoverheid.nl.  

De GGD controleert met deze testen het verspreiden van het virus waardoor we elkaar nog beter kunnen beschermen. Uiteraard worden alle richtlijnen van het RIVM op deze teststraat zorgvuldig nageleefd.