Pagina opties

Groter
RSS

Gratis Veilig Wonen Scan

Keurmerk veilig wonen

Tot 1 oktober zijn er 38 woninginbraken gepleegd in onze gemeente. Dit is een stijging met 30% ten opzichte van de dezelfde periode in 2018. Een inbraak veroorzaakt niet alleen materiële schade, maar vaak ook emotionele schade. Ben ik nog wel veilig in mijn eigen huis? Kan ik nog wel iemand vertrouwen? 

Een woninginbraak heeft een grote impact. De gemeente Bergeijk wil samen met u ervoor zorgen dat de kans op een woninginbraak kleiner wordt en dat u zich veilig voelt in uw woonomgeving. Daarom bieden wij u, via het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid, een gratis scan aan waarbij uw woning op veiligheid wordt gecontroleerd. 

Op afspraak komt een onafhankelijk adviseur van het CCV bij u thuis om uw woning, van buiten én binnen, te controleren op veiligheid. Hang- en sluitwerk wordt nagekeken, veelvoorkomende inbraakmethoden worden uitgelegd en u krijgt praktische tips over wat u zelf kunt doen om een woninginbraak te voorkomen. Vaak kan dit al op eenvoudige wijze worden gerealiseerd, zonder dat er per se hoge of überhaupt kosten aan eventuele maatregelen zijn verbonden.

Let op! Dit aanbod geldt slechts voor de eerste 50 aanmeldingen. Er heeft zich al een 15-tal bewoners aangemeld. Aanmelden voor een gratis Veilig Wonen Scan kan tot en met zondag 1 december 2019. VOL=VOL 

Aanmelden gratis Veilig Wonen Scan

Het CCV heeft aangegeven dat de woningscans een groot succes zijn. De aangemelde verzoeken voor een scan in onze gemeente zullen daarom waarschijnlijk pas begin 2020 uitgevoerd kunnen worden. Een medewerker van het CCV zal contact met u opnemen om een afspraak te maken. De adviseurs hebben een identiteitspas waarmee zij zich zullen legitimeren. Mocht u dit willen verifiëren, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Veilig Wonen Scan via 030 - 751 67 99.

Meer informatie over de Veilig Wonen Scan