Pagina opties

Groter
RSS

Gratis woningcheck ‘Brandveilig Leven’ is een succes!

Twee voormalige vrijwilligers van onze brandweer, Henny Jansen en Jack Smolders, burgemeester Callewaert-de Groot en René Schellekens

Medio november 2018 startte de gemeente Bergeijk in het kader van het project Brandveilig Leven met gratis woningchecks op het gebied van brandveiligheid. Twee voormalige vrijwilligers van onze brandweer, Henny Jansen en Jack Smolders, zijn bereid gevonden deze woningchecks uit te voeren. Zij zijn beide gespecialiseerd op het gebied van brandpreventie en hebben dank zij hun brandweer achtergrond veel ervaring.

Inwoners konden zich via de gemeentelijke website aanmelden voor de gratis woningcheck. Dat hebben ze massaal gedaan! De ambassadeurs zijn het afgelopen half jaar wekelijks 1 avond op pad gegaan om woningen te controleren. Daarbij hebben ze in totaal zo’n 100 woningen gecheckt op brandveiligheid en waardevolle tips gegeven aan de bewoners van de woning. Iedere bewoner ontving na afloop van de controle een gratis rookmelder. De reacties van bewoners die hun woning hebben laten controleren zijn positief. Het initiatief van de gemeente, in samenwerking met de twee vrijwillige ambassadeurs, wordt zeer gewaardeerd. Gedurende de komende zomer maanden worden geen woningchecks uitgevoerd. Aanmelden voor de nieuwe controleronde kan vanaf september via de gemeentelijke website. We zullen dit dan nog via een persbericht kenbaar maken.