Pagina opties

Groter
A A
RSS

Herinrichting Riethovensedijk incl. fietsverbinding gestart

Fietsers fietsend op het Ploegpad bij de Ploeg

De 1e fase van de herinrichting van de Riethovensedijk inclusief fietsverbinding betreft het gedeelte van de entree van Bruns tot de rotonde Enderakkers. De aanleg van dit gedeelte is gestart met het creëren van een bye-pass voor de fietsers. Dit is een onverhard pad via de bossen dat min of meer evenwijdig ligt aan het huidig tracé. Wat dan weer  noodzakelijk is omdat het werkgebied (het huidige tracé) tijdens de werkzaamheden verboden gebied betreft.

Ondanks de aanleg van deze bye-pass is, gedurende de werkzaamheden de voorkeursroute voor fietsers naar Riethoven en eventueel verder naar het stedelijk gebied,  via Westerhoven. De voorkeursroute betreft dus van de Mr. Pankenstraat naar het Eyckereind, bij de rotonde naar Westerhoven en via de Heuvel in Westerhoven naar  Riethoven, en mogelijk verder.Deze route is verhard en verlicht en voor een groot gedeelte fietspad. Natuurlijk is deze route wel iets om, ca.  1,2 kilometer, hetgeen een omrijdtijd betekent van 3-4 minuten. Wij adviseren u hier dan ook rekening mee te houden.

De werkzaamheden van de 1e fase van de herinrichting (van Bruns tot de rotonde Enderakkers) duren tot medio december. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt in de loop van januari 2019 de volgende fase van het traject opgestart.