Pagina opties

Groter
RSS

Hier zit een luchtje aan

Stand 'Xtacy'op de LadiesNight in Bergeijk

Tijdens Ladies Night op 6 september 2019 werd een nieuw ‘parfum’ gepresenteerd. Een bijzonder parfum dat niet te koop is. Het parfum heet ‘Xtacy’ en werd gebruikt om inwoners kennis te laten maken met de geur van XTC.

Anijs-geur

Het nieuwe ‘parfum’ is helemaal geen parfum maar een manier om het publiek kennis te laten maken met de geur van XTC-productie of drugsafval dat gedumpt is. Drugs worden in een laboratorium geproduceerd. Zo’n lab is te herkennen aan de kenmerkende geur die naar buiten komt. Die geur laat zich het best omschrijven als ‘anijsachtig’. Kinderen associëren het als een luchtje met drop. Geen vervelende lucht op zich, maar wie weet welke ellende er achter de productie en handel schuilgaat, gaat er wellicht anders over denken.

Openbaar Ministerie

Het tegengaan van criminaliteit is een zaak die ons allemaal aangaat. Zeker in het geval van XTC-productie kan het publiek een belangrijke rol spelen in het oprollen van laboratoria. De gemiddelde Nederlander heeft geen idee hoe XTC of het afval daarvan ruikt. Door het luchtje bij diverse evenementen te promoten hoopt het Openbaar Ministerie dat mensen die deze geur in hun omgeving herkennen, dit te melden bij de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Samen kunnen we ervoor zorgen dat XTC-productieplaatsen sneller worden opgerold en er minder drugs op de markt komen.