Pagina opties

Groter
RSS

Inkijk in de toekomstige Kattendans

Dit item is verlopen op 22-04-2021.
Theater De Kattendans

De gemeenteraad heeft op 25 maart het plan voor de verbouwing van De Kattendans vastgesteld. De Kattendans is het gemeenschapshuis voor ’t Hof en het theater voor Bergeijk en de regio. Jaarlijks komen ongeveer 100.000 bezoekers bij De Kattendans ‘over de vloer’. De Kattendans is dan ook een belangrijke voorziening voor ons rijke verenigingsleven en biedt een breed gewaardeerd theaterprogramma.

De Kattendans werd in 1993 gebouwd. De voorzieningen zijn gedateerd en door het intensieve gebruik ook echt ‘versleten’. Om ook in de toekomst de onmisbare rol in te kunnen blijven invullen, investeren we nu in het gebouw. Dan kan De Kattendans nog meer betekenen voor het verenigingsleven en kan de goede kwaliteit van het theaterprogramma ook voor de toekomst behouden blijven.

Wat gaan we doen?

In het ontwerp van architectenbureau Diederen-Dirrix uit Eindhoven is veel aandacht besteed aan het flexibeler inzetten van verschillende ruimten en het verduurzamen van het gebouw. Daarnaast investeren we in het verbeteren van het binnenklimaat en komen er betere voorzieningen voor artiesten. Het gebouw krijgt een hele nieuwe gevel en wordt uitgebreid, onder andere met een nieuwe multifunctionele zaal.  Uiteraard wordt ook het interieur aangepakt. Daarbij wordt de foyer groter en krijgt bijvoorbeeld de bar een nieuwe plek. In de afwerking kiezen we voor een lichte uitstraling met kleuraccenten.

Inkijk in De Kattendans

We begrijpen dat u nieuwsgierig bent naar hoe De Kattendans er uit komt te zien. We organiseren dan ook een coronaproof inkijkje in de toekomst van De Kattendans. Om dit goed en zorgvuldig te kunnen regelen hebben we nog even wat tijd nodig. Volgende week kunnen we vertellen waar en wanneer u kunt komen kijken naar de plannen voor De Kattendans