Pagina opties

Groter
RSS

Jeugdgemeenteraad

Vergadering jeugdgemeenteraad van 11 maart 2021

Op donderdag 11 maart 2021 vond de eerste vergadering van de jeugdgemeenteraad in 2021 plaats. Een volle agenda met als belangrijkste punten een terugkoppeling inzake de uitkijktoren N69 en een brainstorm met Bibliotheek de Kempen.

Na de opening van de vergadering door locoburgemeester Marko van Dalen en de gebruikelijke mededelingen, werden de kinderen bijgepraat over de stand van zaken ten aanzien van de uitkijktoren langs de N69. Eind vorig jaar hadden de jeugdraadsleden, in een informele workshop, hun visie gegeven aan de gemeente en de architect, over de vormgeving van deze uitkijktoren. De architect was inmiddels aan de slag gegaan en de projectleider van de gemeente kon de jeugdgemeenteraad al een eerste terugkoppeling geven. Geconcludeerd werd dat er goed naar de jeugdraadsleden is geluisterd en veel goede ideeën worden overgenomen in het ontwerp!

Vervolgens kreeg de jeugdgemeenteraad een interactieve presentatie door Anne van Herpt en Andrea Driessen van Bibliotheek De Kempen. Aan de jeugdraadsleden was vooraf gevraagd of ze zich wilden voorbereiden, door de website van de Bibliotheek te bezoeken. Tijdens de vergadering wilden de twee dames van de jeugdraadsleden weten wat de Bibliotheek voor de jeugd zou kunnen betekenen. Ook werd er gebrainstormd over de wijze waarop de bibliotheek daar samen met de jeugd aan kan werken en werden ideeën en suggesties van de jeugdraadsleden besproken. Al met al een hele leuke en interessante middag!

Donderdag 15 april is de volgende vergadering van de jeugdgemeenteraad.