Pagina opties

Groter
RSS

Kempisch Preventieakkoord: Gezonde Kempen, dat doen we samen!

Kempisch Preventieakkoord

Lekker in je vel zitten, gezond eten, sportief bezig zijn … We weten allemaal dat het belangrijk is. Door hierin samen op te trekken kunnen we dit makkelijker en leuker maken voor elkaar. Zeker als we hierbij een steuntje in de rug krijgen vanuit onze directe omgeving. Want ook als kinderopvangorganisatie, werkgever of winkelier kan je mensen helpen om gezonde keuzes te maken. 

In de Kempische gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden gebeurt al veel op het gebied van gezondheid en preventie. Denk aan programma’s en projecten als Kansrijke Start, #Kempenbranie, het Sport- en beweegakkoord en Eén tegen Eenzaamheid. Maar er liggen nog veel kansen om dit te verbinden en te versterken. Dat is het doel van het Kempisch Preventieakkoord dat de Kempische gemeenten de komende maanden samen op willen gaan stellen. En daarbij nodigen zij partners en inwoners uit om mee te denken en bij te dragen.

De komende maanden zal het Kempisch Preventieakkoord op verschillende plekken onder de aandacht worden gebracht. Inwoners zullen betrokken worden via lokale en sociale media en bijvoorbeeld een pub quiz. Professionals zal gevraagd worden mee te denken via de bestaande overleggen. Samen stellen we ambities vast en gaan we op zoek naar concrete ideeën die in een uitvoeringsplan verwerkt kunnen worden.

Wilt u meedoen of meer weten?

Neem dan contact op met: kempischpreventieakkoord@kempengemeenten.nl