Pagina opties

Groter
RSS

Kinderen van basisschool Prinses Beatrix uit Bergeijk ruimden 9 zakken zwerfafval op!

Dit schooljaar wil de gemeente Bergeijk alle leerlingen in Bergeijk bewustmaken over zwerfafval en de gevolgen daarvan. Middels een gastles en een opschoonactie rondom de school worden de kinderen met het zwerfafvalprobleem geconfronteerd.

Leerlingen bewustmaken over zwerfafval

De gastles vond op dinsdag 29 oktober op De prinses Beatrixschool plaats. Nico Jansen van onsburo bezocht groep 6 en 7 en wist de 60 leerlingen op een enthousiaste manier bewust te maken over zwerfafval en recycling. In de gastles ‘Zwerfafval, mooi niet!’ worden leerlingen bewust gemaakt van het belang van een schone natuur. Door de interactieve insteek worden kinderen uitgedaagd samen na te denken en een mening te vormen over het probleem van zwerfafval. Ze leren hoe lang zwerfafval in de natuur blijft liggen en hoe het uiteindelijk in de plastic soep kan belanden. ‘Sigarettenpeuk minimaal twee jaar, kauwgom twintig jaar, een frisdrankblikje meer dan vijftig jaar, een plastic (PET-)fles oneindig en zelfs een bananenschil een tot twee jaar.’

Bij de gastles hoort ook een opschoonactie rondom de school en wijk. Tijdens deze opschoonactie worden de leerlingen bewust gemaakt hoe belangrijk het is om zwerfafval te voorkomen, ook in de eigen wijk. De leerlingen zijn na de opschoonactie altijd diep onder de indruk van wat zij allemaal hebben aangetroffen. Zo zijn 9 volle vuilniszakken vol met zwerfaval, in slechts 30 minuten, geen uitzondering!