Pagina opties

Groter
RSS

Maandag 8 februari 2021: Online informatiebijeenkomsten RES

Logo van de Regionale Energie Strategie van de Metropoolregio Eindhoven

De doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord zijn duidelijk: in 2050 is Nederland bijna geheel energieneutraal. Met de energietransitie doelen we daarom op een overgang van fossiele brandstoffen naar volledig groene energie. Een behoorlijke opgave dus!

Maar wat betekent de energietransitie voor uw regio of uw eigen situatie? En wat staat er eigenlijk in zo’n Regionale Energiestrategie (RES 1.0)? Ontdek het op onze sub-regionale online informatiebijeenkomst voor de Kempen.

Tijdens de bijeenkomsten wordt uitleg gegeven over de drie onderdelen van de RES: warmte, besparing en grootschalige duurzame opwek. Over dit laatste punt hebben de gemeenteraden van de Kempengemeenten ieder al een besluit genomen over waar- en onder welke voorwaarden zonne- en windenergie opgewekt mag worden.

Het programma

Op maandag 8 februari 2021 worden twee online bijeenkomsten georganiseerd via MS Teams op verschillende tijdstippen. Beide bijeenkomsten zijn hetzelfde. Zo kunt u deelnemen op een tijdstip dat u het beste uitkomt. Na inschrijving krijgt u een bevestiging en later volgt de link.

Bijeenkomst 1: 16:00 – 17:00 uur

  • 16:00 – 16:30 – Presentatie concept RES 1.0
  • 16:30 – 17:00 – Vragenronde

Bijeenkomst 2: 19:00 – 20:00 uur

  • 19:00 – 19:30 – Presentatie concept RES 1.0
  • 19:30 – 20:00 – Vragenronde

Voor wie?

De online informatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor zowel inwoners, ondernemers als raadsleden. U krijgt de ruimte om laagdrempelig kennis op te doen en eventuele (verdiepende) vragen te stellen.

Wilt u deze online informatiebijeenkomst bijwonen?

Meld u aan voor de online bijeenkomst via: https://nl.surveymonkey.com/r/W9Z8FG7.

Lukt het u niet om op de bovengenoemde datum of tijd aanwezig te zijn? Schrijf u dan alsnog in. U ontvangt een link waarmee u de presentatie kunt terugkijken.

Graag tot ziens op 8 februari.