Pagina opties

Groter
RSS

Mijlpaal herontwikkeling Zwarte Bergen

Artist Impression Centrumgebouw Forest Village

Een belangrijke mijlpaal voor de herontwikkeling van Camping de Zwarte Bergen naar een vakantiepark. Landal GreenParks wordt de exploitant van het luxe vakantiepark Forest Village. Alle politieke partijen in Bergeijk gaven na de raadsinformatieavond aan dat ze blij zijn met deze hoogwaardige en toekomstbestendige ontwikkeling voor Bergeijk en de Kempen.

Het ontwerp is gemaakt door Ritzen Architecten uit Maastricht. Hiernaast ziet u een impressie van het cirkelvormige hoofdgebouw waarin receptie, shop, fietsverhuur, wellness, indoor speelparadijs en een Orangerie-restaurant gevestigd worden. Hier komt ook het overdekte zwembad. Ook de inwoners van Bergeijk zullen gebruik kunnen maken van deze voorzieningen.

Er komen maximaal 340 vakantiewoningen in het park, gelegen tussen het al aanwezige groen. Sterker nog, het aantal bomen in het park zal verder uitgebreid worden. De bouw zal straks in fases plaatsvinden, in fase 2 is de bouw van het hoofdgebouw gepland. De te bouwen vakantiewoningen komen beschikbaar in typen geschikt voor 2 t/m 20 personen en in de varianten comfort, luxe en extra luxe. Ook komen er speciale kinderbungalows voor gezinnen en bungalows die extra toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

De komende maanden wordt het bestemmingsplan ter visie gelegd en als alles meezit kan dit medio 2021 worden vastgesteld. De ontwikkelaar hoopt zomer 2021 te kunnen starten met de bouw, wanneer het park opent is nog niet bekend. Het is de planning dat het complete park in 2025 is voltooid.