Pagina opties

Groter
A A
RSS

Mogelijke productiefout in reisdocumenten

Op 12 juli 2018 werd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijks­relaties (BZK) bekend gemaakt dat bij de productie van een beperkt aantal paspoorten en identiteitskaarten (ID-kaarten) zich een technisch probleem heeft voorgedaan. Hierdoor kan het zijn dat één van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt.

Het gaat om paspoorten en ID-kaarten die zijn aangevraagd in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018. Reizigers kunnen gewoon op vakantie gaan en bij thuiskomst controleren of zij hun reisdocument moeten vervangen. De paspoorten en identiteitskaarten zijn gewoon geldig, ook als het echtheidskenmerk inderdaad niet naar behoren werkt. Het ministerie heeft ook niet gehoord van problemen bij grenscontroles. Als door de fout bijvoorbeeld een elektronische gate niet opent, kan de reiziger zich melden bij de gewone grenscontrole. Die is in binnen- en buitenland op de hoogte en kan de reiziger alsnog de grens over helpen. "Iedereen kan met een gerust hart op reis", verzekert staatssecretaris Raymond Knops.

De bijna 600.000 mensen bij wie de fout kan zijn opgetreden, ontvangen nog deze week een brief met uitleg. Ze kunnen met een gratis app controleren of hun paspoort in orde is. Vanaf maandag 16 juli kunt u ook bij de gemeente of ambassade terecht. Wie een reisdocument heeft met een productiefout, krijgt gratis een nieuw. De producent draagt de kosten.

Op de website van de Rijksoverheid leest u de veelgestelde vragen over de fout in het productieproces paspoort en identiteitskaart. Met algemene vragen m.b.t. uw reisdocument en vragen over de controle-app: BZK-ID kunt u bellen met 0800 - 02 01 046 of een e-mail sturen naar mijnreisdocumenten@rvig.nl