Pagina opties

Groter
RSS

Patersbos locatie voor de speel-, natuur- en ontmoetplek

Patersbos

Vorig jaar heeft de Jeugdgemeenteraad van Bergeijk zich ingezet voor een samenspeelplek waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen. De voorkeur lag op een plek in de natuur. De Gemeenteraad heeft het initiatief overgenomen en hieraan toegevoegd dat er een speel-, natuur- en ontmoetplek moet komen welke toegankelijk is voor alle inwoners van Bergeijk: jong en oud, met of zonder beperking. Iedereen kan hier ontmoeten, spelen, ontdekken en recreëren in de natuur. 

Het college heeft ingestemd met het voorstel om het Patersbos aan te wijzen als locatie voor deze nieuwe plek. De bosrijke, centraal gelegen locatie zal toegankelijk zijn voor alle inwoners van de gemeente Bergeijk en speciaal ingericht worden om het spelen en ontmoeten in de natuur maximaal te stimuleren. 

Er zijn verschillende locaties onderling afgewogen. Vanuit de gemeenteraad werd gevraagd om op een centrale, goed toegankelijke, bosrijke locatie een speel-, natuur- en ontmoetplek te creëren. Het Patersbos voldoet aan deze eisen. Daarnaast is er voldoende ruimte om natuurlijke, duurzame speeltoestellen, speelaanleidingen en ontmoetplekken te realiseren waarbij de natuur wordt behouden.

Nu het voorstel is aangenomen, kan het projectteam verder aan de slag met de realisatie van deze speel-, natuur- en ontmoetplek.