Pagina opties

Groter
RSS

Pilot Stuitergras

‘Iedereen in beweging’ is een van de doelstellingen van dit college. Dat kan zowel in figuurlijke als letterlijke zin worden opgevat. Vandaar dat wij snel en volmondig ‘Ja’ hebben gezegd tegen een landelijke pilot van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het plaatsen van stuitergras-veldjes in onze gemeente voor een periode van vijf maanden. Het Stuitergras wordt op 7 november aangelegd aan de Ereprijsstraat. We zijn de eerste van drie gemeenten waar deze pilot gaat starten.

Wat is Stuitergras?

Eigenlijk geeft de naam heel duidelijk weer wat het is: een soort van trampoline die eruit ziet als kunstgras en zo naadloos wordt ingepast in een bestaande groenstrook/grasveld. StuiterGras is ontstaan als antwoord op een StartUp challenge vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met de vraag: hoe kunnen we zorgen dat kinderen meer gaan bewegen in de openbare ruimte en daarbij hun motorische vaardigheden ontwikkelen? StuiterGras is als winnaar gekozen van deze challenge en powered by VWS StuiterGras verder ontwikkeld en marktklaar gemaakt. Het Stuitergras heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen, maar kan evenzeer door minder jonge mensen worden benut voor bijvoorbeeld bootcampen, free runnen, fitness, gymlessen buiten, activiteiten van de BSO en meer.

Aan het einde van de pilot wordt geëvalueerd of Stuitergras een succes is en of VWS de Stuitergrasveldjes ook in de rest van Nederland gaat introduceren.