Pagina opties

Groter
A A
RSS

Project stimulering biodiversiteit Riethoven

Dit item is verlopen op 20-05-2019.
Wethouder Kuijken plant heidestruiken in het project stimulering biodiversiteit Riethoven

Op vrijdag 19 april zijn leerlingen van groep 8 van basisschool St. Willibrordus uit Riethoven, in samenwerking met de gemeente en IVN-Riethoven, in de Kievitlaan in Riethoven aan de slag gegaan met het planten van heidestruiken, het zaaien van bloemen en het maken van een insectenhotel.

Marijn, Floris en Mees uit groep 8 stuurden eerder een brief naar de gemeente Bergeijk met de vraag of het mogelijk was om “een bijenstalletje met bloemenzee” te realiseren aan de Kievitlaan in Riethoven. Ze gaven aan dat de wilde bijen het moeilijk hebben. Zonder bijen geen voedsel en dus ook geen leven. De gemeente Bergeijk wil graag een "groene gemeente" zijn en blijven. Zij ondersteunt het initiatief van de leerlingen uit groep 8.

Samen met wethouder Kuijken zijn rond 9.30 uur alle leerlingen aan de slag gegaan met het planten van heidestruiken en het zaaien van wilde bloemen. De gemeente Bergeijk zorgde voor de heideplanten, het zaaigoed en het voorbereidende werk. Buurtbewoners van de Kievitlaan maakten samen met de leerlingen zaadbommen en het IVN verzorgde ter plaatse een workshop. Ook werd er een begin gemaakt met het verzamelen van materialen voor het insectenhotel. Het plaatsen van het insectenhotel zelf gebeurt op een later tijdstip.