Pagina opties

Groter
A A
RSS

Puber in huis? Een toer!

Puberexpert Marina van der Wal: “Het opvoeden van pubers is leuk!”

Op 14 februari en 3 april ontvangen de Kempengemeenten Marina van der Wal, zelf moeder van twee ‘bijna klaar’ pubers, met haar Theatervoorstelling ‘Een puber in huis? Een toer!’. “De puberteit zien veel ouders als de lastigste opvoedperiode van hun kinderen. En ondanks het feit dat pubers zich natuurlijk gaan verzetten tegen hun ouders, hoeft dat helemaal niet. Zeker niet als je weet hoe het brein van pubers zich in deze periode ontwikkelt”. 

Ik ben niet gek!

'Ik ben niet de enige met vragen én ik ben niet gek als ik deze periode in het leven van mijn kind ook een lastige tijd vind'. Dit gevoel van herkenning en erkenning delen de bezoekers van de 'puberavonden'. Inmiddels hebben duizenden ouders van pubers de lezingen en theatershows van Marina bezocht. 

Van der Wal is voor velen bekend als  opvoeddeskundige bij diverse tv- en radioprogramma’s, bladen en co-auteur van Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek over het opvoeden van pubers en VRIJ(be)WIJS. Als moeder van twee zoons bespreekt zij op een humoristische manier de spagaat waarin ouders en pubers zitten. Aan de ene kant hebben pubers ruimte en vrijheid nodig en moeten ouders leren dat ze een stapje terug moeten doen in het leven van hun kinderen. Aan de andere kant zie je dat pubers - mede door de ontwikkeling van hun brein - juist duidelijke sturing nodig hebben. 

'Nee' is ook een antwoord

Er wordt veel gelachen tijdens deze theateravond vol humor en herkenning. Maar er is ook confrontatie. Van der Wal: “Ik wil ouders óók een spiegel voorhouden als het gaat om het stellen van regels en grenzen. Dat is namelijk ook een vorm van liefde voor je kind. Wij zullen onze kinderen ook moeten leren dat het leven tegenslagen en teleurstellingen kent.''

Voorstellingen

De voorstelling van 14 februari in Theater De Kattendans in Bergeijk en de voorstelling van 3 april in Cultureel Centrum Den Herd in Bladel zijn VOLGEBOEKT.

De gemeenten bieden de gratis tickets aan in het kader van het project weerbaarheid. Met dit project willen de gemeenten de weerbaarheid van kinderen en de opvoedkracht van ouders versterken.