Pagina opties

Groter
A A
RSS

Uitnodiging informatieavond 6 minuten AED

Fotoa AED apparaat aan gevel

Statistisch gezien worden elke twee jaar ongeveer vijf inwoners uit Riethoven getroffen door een hartstilstand en wordt daarvan door een tijdige reanimatie één mensenleven gespaard.

De gemeente Bergeijk heeft de Kernraad gevraagd om er samen met de inwoners van Riethoven voor te zorgen dat de overlevingskans bij een hartstilstand in het dorp verhoogd wordt door het inrichten van zogenaamde 6-minutenzones.

Het doel is dat altijd binnen 6 minuten nadat een slachtoffer met een hartstilstand gemeld wordt een gekwalificeerde burgerhulpverlener met een AED (Automatische Externe Defibrillator) bij het slachtoffer is en start met reanimeren.

Hoe we dit willen gaan doen en wat de dorpsgenoten hierin voor elkaar kunnen betekenen willen we graag met de Riethovenaren bespreken tijdens een informatieavond op woensdag 27 februari 2019 aanstaande aanvang 19.30 uur in de Hofstek, Het Hofje 1, Riethoven.

Het programma voor deze informatieavond is als volgt:

  1. Welkomstwoord en toelichting programma - Math Stultiens, Voorzitter Kernraad Riethoven
  2. Openingswoord - Manon Theuws, Wethouder gemeente Bergeijk
  3. Ervaringen van een ambulancemedewerker - Ruud van Driel, GGD Brabant-Zuidoost
  4. Demonstratie reanimatie met een AED - Toos van Doorn, EHBO-vereniging Riethoven
  5. Uitleg Handboek 6 minutenzone - Marjon Jacobs, Beleidsmedewerker gemeente Bergeijk
  6. Actieplan duurzaam 6-minuten netwerk - Math Stultiens, Voorzitter Kernraad Riethoven
  7. Rondvraag en afsluiting

Vanaf 19.15 staat er koffie en thee klaar. Na de demonstratie zal er een korte pauze zijn en na afloop is het mogelijk zich in te schrijven voor een reanimatiecursus. De informatieavond wordt uiterlijk om 21.30 uur afgesloten.

Kernraad Riethoven