Pagina opties

Groter
RSS

Veel goede plannen in Jeugdgemeenteraad Bergeijk

Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot samen met de kinderen die afscheid nemen van de Jeugdgemeenteraad

Woensdagmiddag 26 juni 2019 is in een warme raadzaal afscheid genomen van de jeugdgemeenteraadsleden uit de groepen 8. Deze kinderen stoppen met de Jeugdgemeenteraad omdat ze na de zomer naar de middelbare school gaan. De kinderen die nu in groep 7 zitten en naar groep 8 gaan, gaan door en de jeugdgemeenteraad wordt aangevuld met kinderen uit groep 7. Onder begeleiding van een aantal raadsleden is er het afgelopen jaar hard gewerkt door de kinderen om een aantal ideeën uit te werken en aan elkaar te presenteren.

Zo zijn er plannen voor een opschoonfeest voor alle scholen in Bergeijk, waarbij de hoofdprijs een “kauwgompaal” is. Hebben de kinderen hun ideeën voor een Skills Garden en een Samenspeeltuin onder de aandacht gebracht bij de wethouder. Na de vakantie, op dinsdag 10 september, zullen de kinderen in ’t Sant in de Weebosch dan ook betrokken worden bij de kick-off van het nieuwe speeltuinenbeleid.

Met een mooie oorkonde en een vlinderstruikje, in het kader van groene gemeente en biodiversiteit, gingen de kinderen die afscheid namen naar huis. Nadat ze nog lekker samen een ijsje hadden gegeten!