Pagina opties

Groter
RSS

VVN Werkgroep groot Bergeijk van start

Dit item is verlopen op 26-10-2020.
Logo Veilig Verkeer Nederland

Na een voorbereidingstijd van ruim een jaar was het op maandagavond 21 september zo ver. Veilig Verkeer Nederland is voortaan ook in Bergeijk georganiseerd. De werkgroep is zo ingericht dat alle 6 kernen van de gemeente vertegenwoordigd zijn in de werkgroep.

In Gemeenschapshuis Terlo voerde Jaap Visser van het districtsbestuur VVN Noord-Brabant als eerste het woord. Hij ging in op het belang van de onderlinge samenwerking tussen gemeente en de opgerichte werkgroep om de verkeersveiligheid verder te bevorderen. Wethouder Mathijs Kuijken sprak de wens uit dat de werkgroep vele contactmomenten tot stand weet te brengen zodat verkeersdeelnemers zich bewust blijven van het belang van hun verkeersgedrag.

Beiden wensten de VVN Werkgroep Bergeijk veel succes toe.

Coördinator van de werkgroep is Albert Renders. Onder het motto ‘Iedereen veilig over straat’ startte hij in samenwerking met VVN Steunpunt Zuid en de gemeente Bergeijk 1,5 jaar geleden met de voorbereidingen.Na overleg met de dorpsraden uit alle kernen ziet de samenstelling van de VVN Werkgroep Bergeijk er momenteel als volgt uit:

  • Kern Bergeijk ’t Hof: Albert Renders
  • Kern ’t Loo: Judith Kolen
  • Kern De Weebosch: Jack Bloks
  • Kern Luyksgestel: Dirk Jansen
  • Kern Riethoven: Mariëtte Buzing
  • Kern Westerhoven: Yvon van Beek

Met de ondersteuning van Kevin Penninx, verkeersdeskundige van de gemeente Bergeijk en Mirjam van den Hove projectleider bij Steunpunt Zuid, werden de contouren van de opdracht voor de werkgroep steeds duidelijker. De werkgroep gaat een aantal activiteiten van de gemeente helpen organiseren. Dit najaar wordt daarmee al gestart bij de cursussen voor senioren in de gemeente.

Voor nadere informatie of vragen kunt u een e-mailt sturen naar grootbergeijk@vvnregio.nl. Eén van de leden van de werkgroep zal dan contact met u opnemen.

Wist u dat VVN een apart meldpunt heeft voor mensen die samen werk willen maken van gevaarlijke situaties in hun woonomgeving? Kijk eens op: https://participatiepunt.vvn.nl/