Pagina opties

Groter
A A
RSS

Week 17: Ophalen asbest in Riethoven en Bergeijk

Tot en met week 21 kunt u op diverse plekken in Bergeijk afgesloten zakken met ingepakte asbest-houdende golfplaten in de openbare ruimte zien liggen. Dit is onderdeel van de actie ‘saneren asbest-daken tot 35 m2’ waarin de gemeente, bij 232 deelnemers van de actie, huis aan huis de asbest komt ophalen.  Meer informatie over deze asbestactie en veel gestelde vragen en antwoorden is te vinden op www.bergeijk.nl/asbest.

Planning

Op dinsdag 23 april en donderdag 25 april (week 17) halen we de asbest op in delen van Riethoven en Bergeijk (zie overzicht met straten hieronder). In de daaropvolgende 4 weken zullen we in alle kernen langskomen om de gesaneerde asbest bij de deelnemers op te halen. Per week informeren wij u in de Eyckelbergh en onze website en social mediakanalen over de planning en route van die week. 

Dinsdag 23 april

Tonterstraat Riethoven
Dorpsstraat Riethoven
Willibrordusstraat Riethoven
Eind Riethoven
Heiereind Riethoven
Boshovensestraat Riethoven

Donderdag 25 april

Weebosserweg Bergeijk
Loo Bergeijk
Eijenakker Bergeijk
Kleine Broekstraat Bergeijk
Kennedylaan Bergeijk
Broekstraat Bergeijk
Blauwe Hoef Bergeijk
Herikstraat Bergeijk
Madeliefstraat Bergeijk
Lupinestraat Bergeijk

Waarschuwing

De gemeente heeft aan alle deelnemers  gevraagd de asbest te verwijderen in het weekend voordat het wordt opgehaald. Ondanks dat kan het voorkomen dat een asbestzak voor langere tijd in de openbare ruimte ligt. Wij vragen iedereen met nadruk om de zakken met asbesthoudende golfplaten te laten liggen totdat ze zijn opgehaald. Maak de zak niet open en  probeer een zak niet op te tillen of te verplaatsen. Wanneer u twijfelt of een asbestzak open is gemaakt dan vragen wij u gelijk contact op te nemen met de gemeente via onze algemene nummer: 0497 - 551 455.