Pagina opties

Groter
RSS

Wensen inventarisatie enquête beleidsplan Bewegen, Ontmoeten en Spelen

Foto: ITook, Merijn Geurts: Speellocatie in de gemeente bergeijk

De gemeente Bergeijk wil Bewegen, Ontmoeten en Spelen zo veel mogelijk stimuleren. Buiten zijn is belangrijk en leuk, net als bewegen en ontmoeten. Niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen. We hechten veel waarde aan uitdagende, veilige en aantrekkelijke openbare speelplekken en daarom stellen we een nieuw beleid op voor Bewegen, Ontmoeten en Spelen in de Openbare Ruimte.

Omdat wij uw mening belangrijk vinden is een online wensen inventarisatie enquête samengesteld. In deze enquête kunt u uw mening geven over de inrichting en de materiaalkeuze.  

Naast de mening van volwassenen stellen we ook de mening van kinderen en tieners zeer op prijs, dus laat ook hun de enquête zeker invullen!

Het doel van deze wensen inventarisatie enquête is om samen een visie te ontwikkelen aan de hand van een aantal richtinggevende uitgangspunten. Dit onder leiding van een deskundig adviesbureau.

De uitgangspunten zijn:

  • Speel- en sportplekken voor jong en oud
    Speel- en sportplekken zijn er in allerlei soorten en maten. Een gevarieerde inrichting van de buitenruimte stimuleert verschillende spel- en bewegingsactiviteiten voor alle leeftijden. Dat kun je versterken of vernieuwen. Je mag ook een beetje vies worden.
  • Onbeperkt bewegen, ontmoeten & spelen
    Bewegen, ontmoeten & spelen beperkt zich meestal niet tot de ingerichte speel- en sportplekken in de woonomgeving. Via een ontdekkingstocht kijken of er aantrekkelijke en veilige routes zijn of gemaakt kunnen worden. Routes die speelplekken verbinden, scholen en sportclubs met elkaar verbinden en ommetjes creëren aan de rand van een dorp.
  • Ruimte om te ontmoeten
    Spelen en sporten verbindt. Belangrijk is ook de ontspanning en het even bijkletsen. Op diverse speel- en sportplekken gebeurt dit al regelmatig. De groene omgeving van Bergeijk biedt meer mogelijkheden voor jong en oud.

Het invullen van de wensen inventarisatie enquête is mogelijk tot en met zondag 22 september 2019.

Wensen inventarisatie Bewegen, Ontmoeten en Spelen