Pagina opties

Groter
RSS

Wethouder Mathijs Kuijken 'knipt het ommetje Ganzebroek in Westerhoven open'

Wethouder Mathijs Kuijken 'knipt het ommetje Ganzebroek in Westerhoven open'

Het najaar is begonnen en de herfstvakantie staat voor de deur. Een heerlijke tijd om even uit te waaien en en frisse neus te halen. Iets waar de meesten van ons, in deze tijd met uitgaansbeperkingen, nog meer behoefte aan hebben dan gebruikelijk. Vanuit de dorpskern Westerhoven is vanaf nu het ommetje Ganzenbroek te lopen. Doe je sjaal om en trek laarzen aan want in het beekdal kan het nat zijn. Ga er lekker op uit en beleef de geuren en kleuren van de herfst.

Westerhoven in een notendop

Het ommetje van 3,5 kilometer leidt je via smalle paadjes en bruggetjes door het beekdal van de Keersop en de Beekloop, door bos en landerijen, over oude zandpaden en door de hoofdstraat van het dorp met de Sint-Servatiuskerk. Op de route vindt je een keur aan horecagelegenheden waar je je frisse neus en koude handen kan opwarmen aan een warme chocomel of ander lekkers.

Het idee en initiatief van het ommetje komen van de dorpsraad Westerhoven en Natuurmonumenten. De realisatie was echter niet mogelijk zonder de hulp en inbreng van de gemeente Bergeijk, WIJ Westerhoven, Waterschap De Dommel, Staatsbosbeheer en Hengelsportvereniging Valentinus. In een kleine kring van betrokkenen heeft wethouder Mathijs Kuijken op 8 oktober het ommetje Ganzenbroek geopend. Rob van Schijndel, gebiedsmanager van Natuurmonumenten overhandigde de eerste wandelfolder aan de wethouder. De wandelfolder is af te halen bij  horecagelegenheden in Westerhoven. De wandeling start bij de parkeerplaats aan de Oude Weerderdijk.