Pagina opties

Groter
RSS

Wilt u ook NL-Alert ontvangen? Laad ‘m op en laat ‘m aan!

9 op de 10 Nederlanders ontvangen NL-Alert bij een noodsituatie. Ook 73% van de mensen van 75 jaar en ouder ontvangt een NL-Alert. Dit aantal is een stuk lager dan het gemiddelde. Misschien heeft ook u weleens een NL-Alert gemist, bijvoorbeeld omdat uw mobiele telefoon uit stond. Wilt u er zeker van zijn dat u een NL-Alert ontvangt bij een noodsituatie? Zorg er dan voor dat uw mobiele telefoon altijd is opgeladen én aanstaat.

Het belang van NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over noodsituaties. Denk aan een grote brand, gifwolk of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat uitgelegd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie en updates kunt vinden. Ontvangt u een NL-Alert op uw mobiele telefoon? Dan weet u meteen wat er bij u in de buurt aan de hand is, wat u moet doen en hoe u anderen hierbij kunt helpen.

Laad ‘m op en laat ‘m aan

Om NL-Alert te ontvangen, moet uw mobiel opgeladen zijn én aanstaan. NL-Alert wordt alleen tijdens de noodsituatie verstuurd en komt niet binnen wanneer u uw mobiele telefoon op een later moment weer aanzet. NL-Alert werkt daardoor anders dan een sms-bericht of voicemail. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. Om NL-Alert te ontvangen is het dus belangrijk dat uw mobiel aanstaat. Laad ‘m op en laat ‘m aan.

NL-Alert klinkt anders dan een sms of WhatsApp-bericht. Voor het ontvangen van NL-Alert hoeft u verder niets in te stellen op uw mobiele telefoon, het werkt automatisch. Het is gratis en anoniem, uw telefoonnummer blijft onbekend. Naast NL-Alert op uw mobiel, ziet u NL-Alert ook op steeds meer digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer en digitale reclameborden.

NL-Alert testbericht

Wilt u weten hoe het is om een NL-Alert te ontvangen? Op maandag 7 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert testbericht uit. Aan de hand van het testbericht ervaart u hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Zorg er dus voor dat uw mobiel aanstaat, zodat u het NL-Alert testbericht op maandag 7 juni rond 12.00 uur kunt ontvangen.

Meer informatie over NL-Alert vindt u op www.nl-alert.nl.