Pagina opties

Groter
RSS

Word adviesvanger voor jouw gemeente!

Voorkant van de flyer 'Word adviesvanger voor jouw gemeente!' De volledige tekst is te lezen in het bericht

Haal de meningen van Jongeren op in Zuid-Oost Brabant en geef deze door aan de gemeenten. 

Ben jij actief, nieuwsgierig en durf jij voor een groep te staan?
Vind jij het belangrijk dat er naar jongeren wordt geluisterd?
Wil je jezelf uitdagen en iets nieuws leren?
Ben jij tussen de 14 en 22 jaar?
En woon je in een van de onderstaande gemeentes?
Word dan Adviesvanger!

Mening van jongeren

Als Adviesvanger begeleid je een groep (of klas) jongeren tijdens een brainstorm. Hiermee haal je de mening van jongeren op over een bepaald onderwerp. De 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant gebruiken deze input om hun beleid te laten aansluiten op jongeren.

Adviesvangerspool

Samen met andere Adviesvangers vorm je de Adviesvangerspool voor de DVO11 gemeenten in Zuidoost-Brabant. We zoeken Adviesvangers voor de gemeenten:

  • Bergeijk
  • Best
  • Bladel
  • Cranendonck
  • Eersel
  • Eindhoven
  • Heeze-Leende
  • Oirschot
  • Reusel-De Mierden
  • Valkenswaard

Training

Om Adviesvanger te kunnen zijn, volg je een training. Deze training duurt een ochtend en een middag (of middag en avond). Tijdens de training leer je hoe je andere jongeren op een creatieve manier kunt laten meedenken over een vraag of probleem van een gemeente. Je oefent ook met het staan en spreken voor een groep.

Zelf voor de groep!

Na de training kun je zelfstandig in tweetallen aan de slag om (minimaal 2x) een brainstormbijeenkomst te begeleiden. Je bent dan verantwoordelijk voor een leuke, gezellige en inhoudelijke bijeenkomsten waar de groep ongeveer 30 idee├źn gaat bedenken. Dit zijn antwoorden op de vraag die je meekrijgt van de gemeente. Bijvoorbeeld: Hoe maken we onze stad een prettige plek voor jongeren om te wonen? Als je het leuk vindt, kun je hierna zelf ook de organisatie en werving van jongeren voor een brainstormbijeenkomst doen.

Certificaat

Nadat je de training hebt gevolgd en twee bijeenkomsten hebt begeleid, krijg je een certificaat dat je opgeleid bent tot Adviesvanger. Hierna kun je ook alleen de bijeenkomsten begeleiden of andere uitdagingen aannemen binnen de Adviesvangerspool. Leuk voor op je CV!

Vergoeding

Omdat we je inzet als Adviesvanger erg waarderen, ontvang je van ons een vergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van het aantal uren dat jij je inzet.

Informatie en Aanmelden

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als Adviesvanger? Neem dan contact op met Karim el Barkaoui van Zorgbelang. kebarkaoui@zorgbelang-brabant.nl of 06 - 24 85 93 43