Pagina opties

Groter

Maatregelen zuidelijke randweg Luyksgestel en Bergeijk

De zuidelijke randweg Luyksgestel en Bergeijk is een werknaam voor de doorgaande routes binnen de bebouwde kom van Luyksgestel, ‘t Loo en Bergeijk. In Luyksgestel gaat het om het gedeelte vanaf de komgrens op de Lommelsedijk tot en met de al aangepaste komgrens ter hoogte van de Loonsebaan. In ‘t Loo en Bergeijk betreft het, het gedeelte vanaf de komgrens op ‘t Loo tot aan de rotonde Eykereind bij de brandweerkazerne. Het voornemen is niet om de totale wegen opnieuw in te richten maar om op een aantal locaties de verkeerssituaties aan te passen.

Dit project is een vervolg op de eerder uitgevoerde maatregelen in het traject Heijerstraat – Loveren in Westerhoven. Het doel is om de doorgaande wegen binnen de bebouwde kom uniform in te richting. De uit te voeren maatregelen op de zuidelijke randweg in Luyksgestel en Bergeijk moeten gaan aansluiten bij de maatregelen die in Westerhoven al zijn uitgevoerd. Een uniforme inrichting draagt namelijk bij aan de algehele verkeersveiligheid op de betreffende wegen.

In het najaar van 2019 zijn al 2 bijeenkomsten georganiseerd waarin we onze plannen en de eerste schetsen hebben gepresenteerd. Vanwege het coronavirus hebben we dit voorjaar helaas geen vervolgbijeenkomst kunnen organiseren. Nu hervatten we de voorbereidingen en nodigen u hierbij uit voor een laatste bijeenkomst in de voorbereidingen voor deze herinrichtingen.

Op woensdag 14 oktober 2020 organiseren we een informatieavond voor alle belangstellenden. Tijdens deze avond geven we eerst een korte terugblik op de eerdere avonden en vertellen we u wat we in de tussentijd al hebben gedaan. Op deze avond presenteren wij u de definitieve maatregelen.

Wij nodigen hierbij alle belangstellenden uit voor deze informatieavond. Deze bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. De bijeenkomst begint om 19.00 uur (tot 20.00 uur).

Wanneer u bij deze bijeenkomst aanwezig wil zijn vragen wij u om vooraf aan te melden. Aanmelden kan tot en met vrijdag 9 oktober 2020.

Aanmelden informatieavond maatregelen zuidelijke randweg Luyksgestel en Bergeijk

Op deze avond wordt ook een bijeenkomst georganiseerd over de aanleg van een traverse in Luyksgestel. Indien u bij beide bijeenkomsten aanwezig wil zijn verzoeken wij u vriendelijk om voor beide bijeenkomsten apart op de betreffende websites aan te melden.

In verband met het coronavirus vragen wij u onderstaande maatregelen in acht te nemen:

Maatregelen in verband met het coronavirus

  • Wij verzoeken u zich vooraf aan te melden voor de informatieavond. Wanneer u zich niet vooraf heeft aangemeld en de zaal zit vol dan kunnen wij u helaas niet binnenlaten;
  • In verband met de beperkte capaciteit van de raadzaal verzoeken wij u niet meer dan 1 persoon per huishouden aan te melden voor de informatieavond;
  • Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Blijf thuis en laat u testen. Ook bij milde klachten;
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen;

Mochten de coronamaatregelen in aanloop naar de informatieavond wijzigen en van invloed zijn op de informatieavond dan informeren wij u hier zo spoedig mogelijk over.